Mission Statement

De Hoeksteen is een kleine Gereformeerde Wijkgemeente binnen de PKN. Zij kerkt sinds 1968 in het gebouw de Hoeksteen in de wijk Middelwatering. Het territoriale gebied bevat officieel de wijken: Middelwatering, Capelle West, s ’Gravenland, Fascinatio en de geperforeerde leden van Kralingse Veer. De landelijke trend van vergrijzing is in de gemeente duidelijk zichtbaar. De oudere leden zijn beduidend consistenter in het bijwonen van de eredienst op de zondag. Voor de jongere generaties is de herkenning van leeftijd genoten op zondag daarom een moeilijk punt. De sfeer in de gemeente is goed en de gemeente kenmerkt zich als open, hartelijk en gastvrij.

Visie, identiteit en organisatie

1. Wij willen een gemeente zijn die zonder eigenbelang, om niet, middenin de maatschappij staat, een gemeente die in de Capelse maar ook in de wereldwijde samenleving haar plaats inneemt. Dit laatste krijgt aandacht en vorm in het werelddiaconaat dat zich in de Hoeksteen in een goede belangstelling mag verheugen.

2. Wij ervaren als gemeente een opdracht: we zijn vissers van mensen dus we staan open voor wie er op ons pad komt.

3. We willen een warme gemeente zijn waarvan bemoediging uit gaat, waar onderlinge betrokkenheid en aandacht en omzien naar elkaar kernwoorden zijn.

4. Er is binnen onze gemeente ruimte voor verschil van interpretatie maar de kern van de zaak vinden we onopgeefbaar: de genade ons gegeven van God, zichtbaar gemaakt in het sterven en de opstanding van Jezus Christus zijn Zoon. Het is die genade die ruimte schept er te mogen zijn en die mensen tot verandering kan brengen.

Laatst gewijzigd: 27-nov-12