Terug uit Tanzania

27 Februari zijn we weer thuis gekomen van ons bezoek aan het Makiungu hospital. We werden warm welkom geheten en hebben een mooie tijd gehad. We waren blij verrast dat het zo goed ging op de babykamer, de prematuren werden prima verzorgd en alles zag er schoon en opgeruimd uit. Heel fijn om te zien dat de kennis opgepakt is en na 2jaar nog steeds effect heeft.
De reanimatietrainingen zijn goed bijgehouden en we konden 2 nieuwe teachers certificeren, we zijn geweldig trots op hen!
We hebben babyvoeding gekocht voor de kinderen waarvan de moeder geen borstvoeding heeft. Daarnaast is er ook melkpoeder gekocht om ondervoede kinderen en moeders bij te voeden. Alle patiënten in het ziekenhuis kregen fruit als traktatie van ons, ze waren blij verrast met deze gift.
We hebben de studieschuld van een goede verpleegkundige afbetaald en in ruil daarvoor blijft hij 5 jaar lang in het Makiungu Hospital werken. Bij de school naast het ziekenhuis hebben we een flink aantal potten verf gedoneerd en er is hard gewerkt om ons alvast resultaat te laten zien. We hebben ook schriften en potloden gekocht om aan de meest arme kinderen te kunnen geven. Voor het schooltuintje hebben we zaaigoed gegeven, van de opbrengst worden maaltijden gekookt voor arme kinderen.
Verder hebben we contact gemaakt met father Tom die al zo’n 35 jaar gehandicapte kinderen opvangt. Ook daar is gebrek aan van alles, we hebben zeeppoeder, zeep, desinfectans, voetballen, suiker, fruit en een grote doos kaakjes geschonken. Daarnaast is er geld overgemaakt om 3 rolstoelen voor de kinderen aan te kunnen schaffen. Nu moeten meerdere kinderen met 1 rolstoel doen. Jullie hadden de blijdschap in de ogen van father Tom moeten zien!!

We willen iedereen bedanken voor hun betrokkenheid en alle gulle giften. We hebben in Makiungu een hoop blijdschap gegeven en de mensen zijn u heel erg dankbaar.

Klik op de foto voor een vergroting
Wilt u meer van onze verhalen horen kom dan naar de fotopresentatie.
In de Hoeksteen zal Ineke 15 maart na de dienst een fotopresentatie geven.
In de Dorpskerk zal Marjolein waarschijnlijk op 4 april een fotopresentatie geven.Klik op de brief voor een vergrotingGroeten van Marjolein en Ineke

Laatst gewijzigd: 13-mrt-20