Archief

Op deze pagina vindt u oude onderwerpen van deze site.

Kinderclub De Hoeksteen.
Wanneer is het?
Vrijdag om de week (uitgezonderd de schoolvakanties) van 14:00 uur tot 15:30 uur.
Voor wie is het?
Voor kinderen van 3 tot en met 8 jaar, maximaal 20 kinderen
Wat doen we?
Er wordt geknutseld aan de hand van een thema of een mooi verhaal uit de bijbel verteld of uit een andere traditie; spelletjes doen, we zijn samen bezig in een goede sfeer met respect voor elkaar.
Ouders die mee willen helpen op de middagen zelf zijn van harte welkom!
Helaas is het na de corona-periode niet gelukt voldoende kinderen voor de club te interesseren. Voorlopig gaat de club niet door.

Geloofskoffertje.

In onze kerk is een geloofskoffertje waar van alles in zit. Bijvoorbeeld: een bid-dobbelsteen, een paar kinderbijbels, een cd met liedjes, een geheugenspel en een dagboek voor tieners. Die koffer vindt het leuk om in een gezin met kinderen te gaan logeren. Zo’n 2 à 3 weken. In die weken kan alles wat in de koffer zit uitgeprobeerd worden. Wil je de koffer een keer in jullie gezin? Mail dan maar naar aanmelden@Hoeksteen.PKNCapelle.nl De koffer wordt dan gebracht en gehaald. Het is gratis en je hoeft ook geen lid te zijn van onze kerk.

Makiungu hospital
Op27 februari 2020 zijn Ineke en Marjolein weer thuis gekomen vanuit het Makiungu hospital in Tanzania.
Wilt u meer weten over deze reis ….. ….. Lees meer

Comeniuscollege
Klik op de foto voor een vergroting Op woensdag 12 februari 2020 was een zeer geinteresseerde 3 VWO klas van het Comeniuscollege te gast in de kerk. Zij kregen uitleg over o.a. de speciale symboliek die verwerkt zit in het kerkgebouw, over de sacramenten van doop en avondmaal. De leerlingen hadden zich goed voorbereid en van de gelegenheid om vragen te stelen aan de dominee werd goed gebruik gemaakt en zo is er in een uur tijds heel wat de revue gepasseerd aan vraag en antwoord. Een heel leuke ervaring! 

Palmzondag
Op palmzondag werd de dienst begonnen met een feestelijk ontbijt voor jong en oud. Palmpasenstokken werden gemaakt. Aan het begin van de dienst, die mede was voorbereid door een aantal jongeren met hun ouders, kwamen de kinderen met de palmpasenstokken in optocht de kerkzaal binnen. Hieronder een fotocollage van deze dienst. [ds. Dora Hoekstra]

Klik op de foto voor een vergroting


De moestuin

Er is hard gewerkt in de moestuin:

De eerste boontjes zijn geoogst.
Met zo'n 8 man/vrouw zijn we hard aan het werk geweest en de opbrengst was geweldig.
Het resultaat mag er zijn.

Helaas zal dit project volgend jaar niet worden voortgezet, omdat op de locatie woningen worden gebouwd.

 

Serie preken over het bijbelboek Ester
In de kerkdiensten van augustus 2017 heeft ds. Hoekstra een viertal diensten gewijd aan het bijbelboek Ester.
Een samenvatting van de preken leest u hier. [Ds. Dora Hoekstra]

Serie preken over het bijbelboek Ruth
Vanaf zondag 31 juli t/m 28 augustus 2016 ging onze wijkpredikant ds. Dora Hoekstra voor. Omdat het aansluitende weken zijn heeft zij een vervolgserie gehouden over het boek Ruth. De lezingen en preken van deze weken kunt u teruglezen door op onderstaande link te klikken.
Ruth 1     Ruth 2     Ruth 3     Ruth 4

Film van het "Feest van de Geest" in De Hoeksteen
In 2014 deed de Hoeksteen mee aan het Feest van de Geest. Thema: Vuur dat nooit meer dooft.

Ons gemeentelid Ben van Bockel is een enthousiaste amateurfilmer en heeft van het Feest van de Geest, van Hemelvaartsdag tot Pinksteren, een film met impressies van de activiteiten gemaakt. De video is op YouTube te bekijken door het aanklikken van de volgende link: http://youtu.be/mQ2B17alLn0. U kunt ook een DVD van deze film opvragen. Stuur daarvoor een e-mail aan Harry@deGrootCapelle.nl met naam, adres, telefoon en e-mail adres en vermeld “DVD Feest van de Geest”. Een briefje met deze gegevens opsturen of aan mij geven in de kerk mag ook. [Harry de Groot]

Doopjurkententoonstelling
Het thema van de Open Monumentendag was dit jaar: Macht en Pracht. De Hoeksteen heeft bij dit thema aangehaakt door een doopjurkententoonstelling te houden. Een 40tal doopjurken met bijbehorende verhalen werden tentoongesteld worden in een benedenzaal en in de kerkzaal. De tentoonsteling mocht zich verheugen op zo'n 240 bezoekers. Klik hier voor foto's met impressies van de tentoonstelling.

Bekijk de foto van de kerkzaal, gemaakt door ons gemeentelid Jan van Vliet.

Terug naar de beginpagina klik hier

Laatst gewijzigd: 2-nov-23