• Kerk
  • Groen
  • Orgel
Welkom op de website van de Protestantse wijkgemeente De Hoeksteen.

Wij zijn een kleine gemeente.
Maar wel enthousiast.
Gelukkig horen we vaak dat de sfeer in de gemeente zich kenmerkt als: open, hartelijk en gastvrij.
Dat moet ook wel want er staat met grote letters op ons kerkgebouw: welkom. Dat staat er niet zomaar; wij geloven dat Jezus Christus ons leert dat bij God ieder mens welkom is. Dat welkom delen we graag en daarom is het ons doel een gastvrije gemeente zijn voor iedereen ongeacht achtergrond huidskleur of geaardheid.
Wij hebben ook een Mission Statement. Lees meer

Agenda
Iedere donderdag Crea-ochtend, 9.30 tot 11.30 uur
Iedere vrijdag Inloop, 10:00 tot 12:00 uur. U kunt in het stiltecentrum terecht om tot rust en stilte te komen en ruimte te maken voor uzelf en God.
Iedere vrijdag Diaconaal Informatie Punt 10:30 – 11:45 uur
Woensdag 29 januari Workshop 'Leren luisteren', 20.00 – 21.30 uur
Vrijdag 31 januari Eten in de Hoeksteen (Samen eten met een diversiteit aan mensen uit kerk en buurt.) wel even aanmelden tot uiterlijk de voorafgaande zondag via een lijst in de kerk of aanmelden@hoeksteen.pkncapelle.nl
Woensdag 5 februari 10:00 uur Koffieontmoeting
Woensdag 5 februari 20:00 uur Workshop 'Leren luistren'
Woensdag 12 februari 20:00 uur Workshop 'Leren luistren'
Zondag 16 februari 19:00 uur Taizéviering in de Pauluskerk
Donderdag 20 februari 'Waar je hart vol van is.....'(bij voldoende deelname)
Donderdag 27 februari 'Waar je hart vol van is.....'(bij voldoende deelname)
Zaterdag 29 februari Vesperdienst (voorafgaand aan Pasen)

Actueel

Woonruimte gezocht
Mijn naam is Eva van den Nagel en ik ben 21 jaar. Vorige week ben ik aangenomen in het IJsselland Ziekenhuis. Dit is mijn eerste baan na het behalen van mijn HBO-diploma. Omdat ik niet in de buurt van Capelle aan den IJssel woon ben ik dringend op zoek naar een woonruimte.
Vrouw, 21 jaar, rustig en werkend zoekt woonruimte in (of in de buurt van) Capelle a/d IJssel. Contact: evavdnagel@gmail.com

Diaconaal Informatie Punt.

Een luisterend oor en een helpende hand van mens tot mens, van hart tot hart. De wereld van vandaag is zo ingewikkeld dat het soms moeilijk is de juiste weg er in te vinden. Voor wie moeite heeft….. Lees meer

Kinderclub De Hoeksteen .

Wanneer is het?
Iedere woensdag (uitgezonderd de schoolvakanties) van 14:00 uur tot 15:30 uur.
Voor wie is het?
Voor kinderen van 4 tot en met 10 jaar en omdat we de veiligheid in het oog willen houden kunnen er maximaal 20 kinderen komen.
Wat doen we?
Er wordt geknutseld aan de hand van een thema of een mooi verhaal uit de bijbel verteld of uit een andere traditie; spelletjes doen, we zijn samen bezig in een goede sfeer met respect voor elkaar.
Ouders die mee willen helpen op de middagen zelf zijn van harte welkom!

Liturgische kleden.

Tekst van A.M. van der Wilt op zondag 24 maart 2019 bij het in gebruik nemen van de antependia
PKN De Hoeksteen Capelle aan den IJssel 2019
Uitleg over het kunstwerk zoals verteld tijdens de kerkdienst bij de ingebruikname van de liturgische kleden Lees meer

Jubileumboekje
Ter gelegenheid van 50 jaar De Hoeksteen is in 2018 een boekje uitgebracht met diverse herinneringen en een beschrijving van de kerk als gebouw. Dit boekje is nog te bestellen voor € 9,95 op: aanmelden@hoeksteen.pkncapelle.nl
U krijgt dan een e-mail over de wijze van bestellen en betalen. Voor mensen van buiten Capelle komen er porto en verpakkingskosten bij.

Taizé vieringen 2019-2020
Ook dit seizoen worden een aantal Taizé-vieringen gehouden in diverse kerken. Zie voor tijden en plaatsen de folder.
Informatie over het abonneren op de nieuwsbrieven uit Taizé vindt u op deze pagina. Lees meer ...

Wetenswaardigheden

Beleidsplan
De kerkenraad heeft het beleidsplan voor de periode 2017-2022 vastgesteld. Lees dit beleidsplan hier.

Gedenkstenen
Klik op de foto voor een vergroting Een van de architecten van de Hoeksteen, Arie Stout uit Ridderkerk, heeft vorm gegeven aan twee open handen. Deze handen symboliseren de handen van God aan wie wij de overledenen overdragen.
Wanneer een gemeentelid overleden is wordt er in de kerkdienst van de zondag daarop een witte steen met de betreffende naam in deze handen gelegd.
Deze witte steen is een verwijzing naar Openbaring 2:17
Op de laatste zondag van het kerkelijk jaar herdenken we al onze overledenen door hun naam te noemen en een kaars aan te steken. Voor deze dienst is ook de naaste familie uitgenodigd. Na afloop van de dienst worden steen en kaars aan de familie gegeven.
In 2019 valt deze zondag op 24 november.

Klik op de foto voor een vergrotingStiltecentrum
In de kerkzaal is een plekje ingericht dat uitnodigt er te gaan zittenen stil te worden. Er kan een lichtje aangestoken worden, er kan een gebed gelezen of in het boek geschreven worden.
Op vrijdagmorgen is de kerk open van 10:00 tot 12:00 uur en dan is er alle gelegenheid van deze stilteplek gebruik te maken.

Vorming & Toerusting
Wie vragen heeft over de Bijbel, over geloven of over het leven is uitgenodigd een mail te sturen naar de wijkpredikant. Zij neemt dan z.s.m. contact op. [Ds. Dora Hoekstra]

Geloofskoffertje.

Kinderen inwijden in het christelijk geloof, hoe doe je dat? En wanneer maak je er tijd voor?
Welke kinderbijbel kies je voor je kind? Wat is bidden eigenlijk en wanneer ….. Lees meer

Vrijdagmorgeninloop
Op vrijdagmorgen willen we een plaats van ontmoeting zijn. Er komen mensen van de voedselbank om hun pakketten op te halen. En er is een tafel waaraan een gastvrouw/heer koffie schenkt en een luisterend oor biedt. Wees welkom om elkaar te ontmoeten! De predikant is doorgaans op de vrijdagochtend vanaf 9:00 uur aan het werk in haar kamer in de Hoeksteen en iedereen die een luisterend oor nodig heeft mag haar storen. [Ds. Dora Hoekstra]

Collectebonnen
Gironummer 154886 t.n.v. de Gereformeerde Kerk Capelle ad IJssel inzake collectebonnen. Zie pagina: Informatie".

Stichting Hulp in Praktijk
Stichting HiP is een organisatie die kerkleden die op basis van hun talenten en capaciteiten hulp willen bieden aan mensen in nood in contact wil brengen met mensen met een hulpvraag. De diaconie van onze wijkgemeente participeert ook in HiP. Dat betekent dat u zich ook als hulpbieder aan kunt melden! Kijk voor meer informatie op :www.stichtinghip.nl

Terug naar de beginpagina klik hier

Laatst gewijzigd: 23-jan-20