Welkom op de website van de Protestantse wijkgemeente De Hoeksteen.
Wij zijn een kleine gemeente.
Maar wel enthousiast.
Gelukkig horen we vaak dat de sfeer in de gemeente zich kenmerkt als: open, hartelijk en gastvrij.
Dat moet ook wel want er staat met grote letters op ons kerkgebouw: welkom. Dat staat er niet zomaar; wij geloven dat Jezus Christus ons leert dat bij God ieder mens welkom is. Dat welkom delen we graag en daarom is het ons doel een gastvrije gemeente zijn voor iedereen ongeacht achtergrond huidskleur of geaardheid.
Wij hebben ook een Mission Statement.
Mission Statement

1. Wij willen een gemeente zijn die zonder eigenbelang, om niet, middenin de maatschappij staat, een gemeente die in de Capelse maar ook in de wereldwijde samenleving haar plaats inneemt. Dit laatste krijgt aandacht en vorm in het werelddiaconaat dat zich in de Hoeksteen in een goede belangstelling mag verheugen.

2. Wij ervaren als gemeente een opdracht: we zijn vissers van mensen dus we staan open voor wie er op ons pad komt.

3. We willen een warme gemeente zijn waarvan bemoediging uit gaat, waar onderlinge betrokkenheid en aandacht en omzien naar elkaar kernwoorden zijn.

4. Er is binnen onze gemeente ruimte voor verschil van interpretatie maar de kern van de zaak vinden we onopgeefbaar: de genade ons gegeven van God, zichtbaar gemaakt in het sterven en de opstanding van Jezus Christus zijn Zoon. Het is die genade die ruimte schept er te mogen zijn en die mensen tot verandering kan brengen.

Kom gerust met ons meevieren op de zondagochtend, de dienst begint om 10:00 uur en na afloop (ongeveer 11:15 uur) is er gelegenheid elkaar te ontmoeten tijdens de koffie. Ook op vrijdagochtend bent u welkom aan de koffietafel van 10:30 – 12:00 uur. Door te komen kunt u kijken of wij het woord welkom waarmaken. En wij willen er graag op aangesproken worden wanneer u of jij dat anders ervaart.

Misschien goed om te weten: De Hoeksteen is een kleine, van oorsprong Gereformeerde, wijkgemeente binnen de Protestantse gemeente te Capelle aan den IJssel. Zij kerkt sinds 1968 in het gebouw de Hoeksteen in de wijk Middelwatering. Het territoriale gebied bevat de wijken: Middelwatering, Capelle West, 's-Gravenland, Fascinatio en Kralingse Veer.

Laatst gewijzigd: 18-okt-19